Autor Wiadomość |
IngMieszkaniec Krain
13 Denarów
0 Dukatów
|
Wysłany: Poniedziałek 22 Sierpień, 2016 13:16 |
|
|
Lady Dragon,
Tak jakoś wyszło Po tym jak szukałem imienia do gry na Arkadii tak już zostało
W oryginale nie czytałem, po pierwszej stronie stwierdziłem że to nie mój poziom językowy.
Ja na razie nie panikuje, dzisiaj jeszcze mam do skończenia 5 tom Pomnika cesarzowej Achai, ale jak jutro po pracy nie będę miał to będzie ciężko  |
|
|
 |
|
Wysłany: Poniedziałek 22 Sierpień, 2016 13:30 |
|
|
W każdym razie serdecznie Cię witamy w naszym małym gronie sfrustrowanych woto maniaków. Szkoda, że dopiero teraz do nas zawitałeś, gdy już jest właściwie po wszystkim
Co do poziomu językowego, to za książkę też się nawet nie zabierałam, ale odważyłam się na przeczytanie River of Souls, siedziałam z googlowym translatorem i jakoś dałam radę. No, ale to krótkie opowiadanko. Oj było się uczyć angielskiego jak babcia mówiła, było  ____________ “Let the Dragon ride again on the winds of time.” |
|
|
 |
IngMieszkaniec Krain
13 Denarów
0 Dukatów
|
Wysłany: Poniedziałek 22 Sierpień, 2016 13:36 |
|
|
Lady Dragon,
Nie tak dopiero teraz, śledziłem to forum ze dwa lata - było/jest świetną informacją na temat obiecanek wydawnictwa (sam kiedyś do nich pisałem z pytaniami ale po kolejnych przekładanych datach postanowiłem sobie nie psuć humoru)
A i takie jeszcze jedno pytanie to jesteś tą sama Lady Dragon która udziela się na drodze królów ?  |
|
|
 |
keroWojownik
121 Denarów
63 Dukatów
|
Wysłany: Poniedziałek 22 Sierpień, 2016 13:41 |
|
|
Witam i ja
Skoro bywałeś tu to zdradź jakie są Twoje ulubione postacie i tomy lub okładki  |
|
|
 |
IngMieszkaniec Krain
13 Denarów
0 Dukatów
|
Wysłany: Poniedziałek 22 Sierpień, 2016 14:03 |
|
|
Moje ulubione postacie:
- Mat - ma drzewcówkę najbardziej u Jordana/Sandersona lubię opisy walk a Mat z jego pamięcią dawnych wojów oraz jego podejście do życia bardzo mi przypadł do gustu
- Rand - tu z jednej strony jego czyny bardzo na plus za to jego dylematy trochę przekoloryzowana (zupełnie jak opisy sukienek które pisał Jordan )
- Aviendha - ta też mocno stoi na ziemi ale totalnie nie rozumiem jej przyjaźni z Elayne
Nie lobię czytać o Perinie - jak trafie fragment o jego przygodach (zwłaszcza w tych ostatnich tomach) to zastanawiam się kiedy w końcu się ta część skończy (chociaż w końcówce ostatniego tomu już było lepiej). Egwene też jakoś do mnie nie przemawia - tak bardzo stara się być dobrą przywódczynią że czasami nie potrafi zobaczyć "realnego" świata takim jaki jest - uważam że wiele utraciła ze swojego prawdziwego ja (zrobiła sobie u mnie dużego minusa za to w jaki sposób postąpiła z Gawynem) ... trochę to smutne ale może w ostatnim tomie będzie lepiej.
A okładka to oczywiście że z oka świata  |
|
|
 |
|
Wysłany: Poniedziałek 22 Sierpień, 2016 14:26 |
|
|
Ano to ja Jest tylko jedna Lady Dragon Na szczęście nikt jeszcze nie podszył się pod mojego nika Sandersona też lubię, tak więc tamtą stronę też nawiedzam.
Co do ulubionych postaci, to zgadzam się z prawie każdym punktem, a szczególnie tym pantoflem Perrinem. Tylko Aviendhy nie lubię, i Gawyna ostatnio też nie.
I ostatnia sprawa, nie wiem czy zauważyliście ale Empik zmienił datę premiery na 25. Kurde, rozśmieszyło mnie to, chociaż powinnam płakać... ____________ “Let the Dragon ride again on the winds of time.” |
|
|
 |
keroWojownik
121 Denarów
63 Dukatów
|
Wysłany: Poniedziałek 22 Sierpień, 2016 15:18 |
|
|
Dopiero co zmienili i żadnego wyjaśnienia dlaczego Co oni sobie myślą  |
|
|
 |
|
Wysłany: Poniedziałek 22 Sierpień, 2016 17:04 |
|
|
Orzesz aż sie chce kogoś rozerwać na strzępy
Sławetna spółka i inni znowu robią szopki. I to z ostatnim tomem. Choć przez te lata cyrków to i teraz mogliśmy sie spodziewać. Niech juz raz sie to skończy. |
|
|
 |
InszyWędrowiec

39 Denarów
0 Dukatów
|
Wysłany: Poniedziałek 22 Sierpień, 2016 19:43 |
|
|
Ing napisał: | Myślałem że przy zamówieniach online będzie szybciej ale mam:
Przewidywana data dostarczenia:
23.08.2016 - 24.08.2016 |
Czyli jutro bądź w środę masz u siebie. U mnie nawet nie skompletowali zamówienia.
Pewnie Zysk rzucił kilka tomów dla szczęśliwców, żeby nie zawalić daty premiery, a reszta niech się ślini. ____________ Surrounded by an endless sky
Listen to its heartbeat echo |
|
|
 |
keroWojownik
121 Denarów
63 Dukatów
|
Wysłany: Poniedziałek 22 Sierpień, 2016 21:28 |
|
|
Zauważyłam że cena także uległa zmianie że o rabacie nie wspomnę  |
|
|
 |
InszyWędrowiec

39 Denarów
0 Dukatów
|
Wysłany: Poniedziałek 22 Sierpień, 2016 21:33 |
|
|
Oby się nie okazało, że nagle wcześniejsze zamówienia zostaną skasowane przez pomyłkę w sklepie... ____________ Surrounded by an endless sky
|
|
 |
keroWojownik
121 Denarów
63 Dukatów
|
Wysłany: Poniedziałek 22 Sierpień, 2016 21:37 |
|
|
Tylko nie to  |
|
|
 |
InszyWędrowiec

39 Denarów
0 Dukatów
|
Wysłany: Poniedziałek 22 Sierpień, 2016 22:20 |
|
|
Właśnie dostałem wybór - czekanie, albo kasacja zamówienia.
Ale jak się czeka jakieś trzy lata, to i trzy dni nie zbawią  ____________ Surrounded by an endless sky
|
|
 |
|
Wysłany: Wtorek 23 Sierpień, 2016 7:33 |
|
|
Też dostałam tą propozycję nie do odrzucenia Czekam w każdym razie, a może w Matrasie będzie szybciej. ____________ “Let the Dragon ride again on the winds of time.” |
|
|
 |
IngMieszkaniec Krain
13 Denarów
0 Dukatów
|
Wysłany: Wtorek 23 Sierpień, 2016 7:47 |
|
|
W Matrasie też wisi to jako zapowiedź.
Nic to, przeżyć te parę dni a później jak najdalej od tego wydawnictwa ... |
|
|
 |
|
Wysłany: Wtorek 23 Sierpień, 2016 7:54 |
|
|
Szkoda, że nie jestem z Poznania. Może w ich patronackim sklepie już można kupić  ____________ “Let the Dragon ride again on the winds of time.” |
|
|
 |
keroWojownik
121 Denarów
63 Dukatów
|
Wysłany: Wtorek 23 Sierpień, 2016 9:23 |
|
|
Dzisiaj dopiero dostałam tą propozycje Widać jakaś klątwa ciąży nad tym ostatnim tomem Nie dadzą się nacieszyć jak należy  |
|
|
 |
InszyWędrowiec

39 Denarów
0 Dukatów
|
Wysłany: Wtorek 23 Sierpień, 2016 18:14 |
|
|
Może to i dobrze? Pomyśl jak się będziesz czuła, jeśli skopali tłumaczenie. ____________ Surrounded by an endless sky
|
|
 |
keroWojownik
121 Denarów
63 Dukatów
|
Wysłany: Wtorek 23 Sierpień, 2016 20:57 |
|
|
Nawet o tym nie pomyślałam a na pewno należy się spodziewać takiego bonusa od Zysku  |
|
|
 |
|
Wysłany: Wtorek 23 Sierpień, 2016 21:06 |
|
|
Mnie tylko dziwi dlaczego książka jest w nowościach, ale nie dość że nie ma jej nigdzie dostępnej, to nawet w swoim sklepie jeszcze nie sprzedają.
O skopanym tłumaczeniu staram się nawet nie myśleć. Jordan nie jest tak ciężki do przetłumaczenia, byle by tylko nazwy stare przejęła. ____________ “Let the Dragon ride again on the winds of time.” |
|
|
 |
|