Autor Wiadomość |
|
Wysłany: Wtorek 25 Styczeń, 2022 21:24 |
|
|
Tak wiele lat temu ikonka zniknęła na chwilę i ja wciąż czekam! White, pamiętam, że moja postać miała przywieźć komuś drewno... no nie chcę nic mówić, ale zlecenie mogło przepaść!
Mój chowaniec też pewnie głodny!
PS Miło tu wrócić co jakiś czas. ____________ Why say Black Metal when you can say Norsk Arsk Black Metal?
"Nikt już nie pamięta pieśniarza. Pieśń wciąż żyje." |
|
|
 |
|
Wysłany: Czwartek 27 Styczeń, 2022 11:15 |
|
|
Ooo, Havok, hej hej Brother! No zlecenie przepadło, zbóje najechali, gospodyni drewna nie dostała, zimą zamarzła i po przygodzie
Bardziej serio, utrzymywanie gry forumowej wymagało przynajmniej łatania dziur bezpieczeństwa, tak dla przyzwoitości, a to trochę przekroczyło moje możliwości czasowe To co zostało - forum, publikacje itd. - jest pod kontrolą i tyle roboty mi wystarczy.
Miło Cię zobaczyć, tu względny spokój, ale czasem coś ciekawego zabłyśnie, od czasu do czasu warto zajrzeć. ____________
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czwartek 27 Styczeń, 2022 23:56 |
|
|
Rozumiem, nie wiem czy kiedyś się z tym pogodzę, ale rozumiem
Mnie również jest bardzo miło znów Cię zobaczyć! W ogóle w ciągu ostatniego roku czy dwóch zaglądałem parę razy i za każdym razem trafiałem na info o wygaśniętym hostingu - bałem się, że to już koniec, a mam wielki sentyment do tego forum.
No bo ile to już lat i ile zmian w życiu po drodze... a tu proszę - nick wciąż aktywny i hasło które ustawiałem w gimnazjum! Uff!  ____________ Why say Black Metal when you can say Norsk Arsk Black Metal?
|
|
 |
|
Wysłany: Piątek 28 Styczeń, 2022 22:19 |
|
|
Hm, nic dziwnego się z hostingiem nie działo.... Może jakiegoś złego adresu używałeś? Ciekawe. ____________
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czwartek 08 Wrzesień, 2022 10:39 |
|
|
I o to jestem, po 8 miesiącach - znów byłem przekonany, że strona nie istnieje. A zaglądałem co jakiś czas, nawet myślałem, że jestem zbanowany
Oto co się zadziało - mam nową przeglądarkę i nagle strona działa. Okazuje się, że kilka przeglądarek i wtyczek związanych z bezpieczeństwem (np. "https everywhere") które wymuszają połączenie szyfrowanego na stronie, mogą automatycznie:
- przerwać połączenie
- wyświetlić ostrzeżenie
- przekierować na stronę hostingu (nie mogę załączyć screena, ale ja za każdym razem lądowałem na hoste.pl).
I jeśli się o tym nie wie, to strona wygląda na nieistniejącą. Od dwóch lat myślałem, że strona umarła z jedną przerwą w styczniu
Kurtyna. ____________ Why say Black Metal when you can say Norsk Arsk Black Metal?
|
|
 |
|
Wysłany: Sobota 10 Wrzesień, 2022 16:38 |
|
|
Ano jest tak właśnie. Wystarczy w adresie wykasować 's' w https i wszystko działa.
Używanie protokołu https wymaga wykupienia i opłacania certyfikatu, i to nie raz, a okresowo (certyfikat ma swoją ważność). Wszystko po to, żeby mieć to 's' w adresie i dawać raczej zwodnicze poczucie bezpieczeństwa. Raczej dla sklepów i miejsc gdzie obowiązują różne płatności.
Nie przewiduję wykupienia takiej usługi w żadnej perspektywie czasowej.
Nie przewiduję też banowania Havoka. To jest dla mnie użytkownik legenda (Miło Cię widzieć, wirtualnie). ____________
|
|
|
 |
EvivaDowódca Oddziału Mistrzyni Pióra

|
Wysłany: Wtorek 17 Styczeń, 2023 18:24 |
|
|
Ja tez się cieszę, że stronka chodzi. Uważam, ze to świetny portal. ____________ Los chroni dzieci, głupców i statki o nazwie Enterprise. |
|
|
 |
|
Wysłany: Czwartek 16 Luty, 2023 12:00 |
|
|
Witam |
|
|
 |
|